29 Mart 2010 Pazartesi

Galatasaray - Fenerbahçe Derbisinin Ardından



2009/2010 sezonuna bomba gibi giren ve ilk 9 haftayı yenilgisiz geçen ve şampiyonluk yolunda taraftarlarını umutlandıran Galatasaray ve Fenerbahçe, dün akşam belki de tamam mı devam mı niteliğindebir maça çıktılar.

Henüz ilk dakikada Mustafa Sarp ile gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, son dakikada Keita'nın şutuna kadar Volkan'ı zorlayamadılar. Fenerbahçe ise dönem dönem yakaladığı kontralarla tehlike yaratmaya çalışırken Franco'dan önce savunma oyuncuları tehlikeyi birşekil savuşturmayı başardı.


Maçın kıırlma anı Selçuk'un dahi beklemediği ve Franco'nun hediye ettiği gol vuruşu oldu, Galatasaray'ın yıkılış anı ise Keita'nın vuruşunu 92. dakikada Volkan'ın müthiş bir şekilde çıkarışıydı.


Maçın hakemi zaman zaman hatalı kararlar verdi, 2-3 penaltı olabilecek pozisyonda devam derke, elle oynamalarda da Mehmet Topal'a sarı kartı çıkarırken Güiza 2 kez elle topu yönlendirmesine rağmen sadece uyarı verdi. Ama hakeme vya çalınacak penaltıya bel bağlmak doğru değil. Eskişehir penaltı kazandı 20 yatı ama sonuç ne oldu Beşiktaşlı oyuncular inançla hırsla oynadı ve maçı çevirdi.


İşin kilit noktas bu İNANMAK. Galatasaray'da inanmış sadece Neill vardı, elinden geleni yaptı keşke 2-3 Neill daha olsaydı belki bugün yüzü gülen Galatasaray taraftarı olurdu.


Fenerbahçe'de Alex orta sahayı çok iyi yönetti, aldığı topları rakip sahada doğru nokalara çok iyi taşıdı, Milli formayı giyen Elano ise hatalı paslar, rakib giden uzun toplarla yine etkisiz kaldı. aner ve Sabri elindne geldiğince mücadele etti ama Galatasaray orta alanı Fenerbahçe'nn tekni kayaklarını kesmekte geç kalınca kalesinde pozisyonlar gördü. Lugano, Andre Santos, Gökhan Fenerbahçe'de 10 puanlık oynadılar ve teknik Galatasaay oyuncularına ne rahat hareket edecek alan bıraktılar ne de ceza sahası içine girme fırsatı verdiler ...


Sonuç olarak zirve yarışı bir anda Bursa - Beşiktaş - Fenerbahçe şeklinde değişti. Kavgalı Bursaspor ve Beşiktaş, son hafta şampiyonu belirleyecek maçı oynarsa, o maç son yılların en bomba maçı olacaktır.


Biz Galatasaraylılarda eldeki kadroya bakıp artık şişirilmiş Premier Lig yıldızlarıyla UEFA hesabı yaparız !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder