7 Mart 2010 Pazar

ZİHİNSEL ÖZÜRLÜLER GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU



Yaklaşık 80 kişiden oluşan Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğumuz 4 yıldır çalışmakta ve farklı dillerdeki şarkıları, etnik müzikleri yeniden yorumlayıp kendilerine göre bir üslup geliştirmektedirler. Gösteri gruplarımızın üyeleri Müdürlüğümüze bağlı farklı merkezlerde eğitim alan zihinsel özürlü çocuklardır.

Ülkemizde bulunan zihinsel özürlü gençlerin sanatsal yönlerinin ön plana çıkartılarak, ortaklaşa yapılacak çalışmalarla Müzik, Dans ve Ritimlerle ve sanatın bir çok dallarıyla kendilerini bu yolla topluma ifade edilmesi ve Kültürel Sanatın evrenselliğinden yola çıkarak ortak dil olan Müzik ve Ritim, toplumla daha yakınlaşmayı güçlendirecektir.





Projede yer alan genç katılımcılar, zihinsel özürlü gençlerden oluşmaktadır. Bu gençlerin çoğu birkaç yıl öncesine kadar evinden dahi dışarı çıkma imkanı bulamamış, topluma girememiş, kendi kabuğunda yaşayan gençlerdir. Bir süredir devam eden müzik, dans ve ritim çalışmaları sayesinde, projenin katılımcıları içinde yer alan zihinsel özürlü gençlerin sosyalleşmeleri teşvik edilmiş ve gerçekleştirdikleri performanslarla, kendilerine güveni gelmiştir.




1- Mehter Takımı

Farklı mekanlarda birçok etkinliğe katılmışlardır. Söz konusu grup Hollanda ve Polanya’da zihinsel özürlü çocuklar için özel olarak düzenlenen festivallerde ülkemizi başarı ile temsil etmişlerdir. 2008 Yılında Sosyal Bilimler Olimpiyatları’nda Sahne Sanatları dalında “Modern İnsan, Modern Çalışma Ödülü” almıştır.

PS : Yetenek Sizsinizde Acun aracılığıyla izleyip gördüm. Büyükşehir Belediyesini bu çalışmasından ötürü tebrik ediyorum ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder