22 Temmuz 2010 Perşembe

Şampiyon Olmayın Ama Fener'i Yenin



Galatasaray, hiç bir stres taşımayan, anlamsız bir dostluk maçında da Fenerbahçe'ye yenilerek artık taraftarına of dedirtti. Maçın 3 te 2 sini 10 kişi oynayan Fenerbahçe karşısında değişik alternatifleri sahaya süren Rijkaard, ya maçı Aykut Hoca kadar ciddiye almadı ya da Galatasaraylı futbolcular psikolojik olarak her FB maçına 1-0 yenik başlıyor.

Hazırlık maçında 10 kişiik rakibine gol atamayan Galatasaray, Kadıköy'de bu kadroyla ne yapacak? Milan Baros iyileşemesse ve Lucas Neill derbide cezalı olursa vay halimize. Göbekli dos santos, topa vuramayan Selçuk bi şekil sonucu belirler ne de olsa 0-1 standart oldu ezeli rekabette ...
**********
En başından beri kaptanlığına karşı olduğum Arda Turan.
Dün akşam maç sonrası , taraftarlarla girdiği polemikte, Galatasaray kaptanlığına yakışmayan hareketleriyle yine ön plandaydı. Karşında büyük umutlarla maça gelmiş, yine hayal kırıklığı yaşamış gurbetçi taraftarlara sen "Galatasaray Kaptanı" olarak teselli etmen gerekirken, mahallenin bıçkın delikanlısı gibi üzerlerine yürümen, Sabri ile birlikte terbiyesiz hareketlerde bulunman Galatasarayımıza zarar veriyor.

Arda yetenekli olabilir, gelecek vadediyor olabilir, alt yapıdan yetişmiştir AMA önce Metin Oktay'ın , Hakan Şükür'ün Tugay Kerimoğlu'nun taşıdığı o kaptanlık bandına layık hareket etmelidir.
Arda, gün geçtikçe Emre Belözoğlu'na benziyor, varsa talibi buyursun ama gördük ki bırakın resmi bir başvuruyu Arda ile ilgli yabancı basında ciddi bir transfer haberi bile yer almadı.

Bazıları Arda'yı poh pohlamaya devam etsi. Kadıköy'de Fener yine koyunca , arabesk tezahüratlarla "Bizim Takım Elele ..." yapar geçersiniz, nede olsa alıştık ...
**********
Son sözümde Galatasaray yönetimine. Transfer de halen tık yok. Cana daha ahzırlık maçında bu sezon en az 5-6 kırmızı kart yiyeceğinin sinyalini verdi. Pino desen kapalı kutu geçmişinde sakatlıklar var ... Kewell tepki çekmemek için mecburen takımda tutulmuş.

15 Ağustos'ta forvetli ve santraforlu bir Galatasaray izlemek dileğiyle ..

İkinci dileğimde Fenerbahçe'den en az 1 maç gol yemeyecek bir kaleci transfer edebilmek ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder