30 Temmuz 2010 Cuma

Skoru Geçtim Formayı Sindiremedim



Bu akşam Galatasaray'ın ilk ciddi sınavını televizyondan izlemeye başladığımda ilk dakikalar bir türlü maça konsantre olamadım. Turuncu, mor derken birde hangi Galatasaraylı'nın ! dahiyane fikriyse pembeninde resmi formamız olarak lanse edilmesi, üstüne üstlük Ali Sami Yen'de ilk resmi maça bu formayla çıkılması felaketti.


Bu gece sahadaki takımın Galatasaray olduğunu anlamak için ufacık armayı görmemiz gerekiyordu. Şansa logodaki beyaz alanları pembe boyamamışlar! Deplasmanda ne giyerse giysin Galatasaray. Ben Ali Sami Yen’de sarı-kırmızı görmek istiyorum...


Bu forma umarım uğursuz kabul edilirde bir daha giyilmez ! Bu sezon başka bir seçenek çıkana kadar (Galatasaray renklerinde )yeni forma almayacağım. Ve bu benim kabahatim değil. Tüketici değil miyim, beğenmediğim ürünü almam, elimden geldiğincede aldırmam.


Kızıma pembe forma al diye takılan arkadaşlar var, almam kardeşim, almayın kardeşim daha şimdiden turuncu, mor,pembe çingene yuvası gibi oldu stad, bari evimizde gardroplarda bu renk kirliliği yaşanmasın.


Maça gelince 70 dakika izledim 1-0 öndeydik, sonrasını izleyemedim iyikide izlememişim, ama gördüğüm Galatasaray bu sezonuda kupasız tamamlar, kombine alanlarada ödedikleri paralar sinir, stres ve çok para ödeyenlerede kapak olarak geri döner . 10 kişilik Fener'i yenemeyen takımdan çok bişey bekelmek heleki transfer adına düzgün birşey yapılmamışken, Sindirella Masalı Olurdu...

22 Temmuz 2010 Perşembe

Şampiyon Olmayın Ama Fener'i Yenin



Galatasaray, hiç bir stres taşımayan, anlamsız bir dostluk maçında da Fenerbahçe'ye yenilerek artık taraftarına of dedirtti. Maçın 3 te 2 sini 10 kişi oynayan Fenerbahçe karşısında değişik alternatifleri sahaya süren Rijkaard, ya maçı Aykut Hoca kadar ciddiye almadı ya da Galatasaraylı futbolcular psikolojik olarak her FB maçına 1-0 yenik başlıyor.

Hazırlık maçında 10 kişiik rakibine gol atamayan Galatasaray, Kadıköy'de bu kadroyla ne yapacak? Milan Baros iyileşemesse ve Lucas Neill derbide cezalı olursa vay halimize. Göbekli dos santos, topa vuramayan Selçuk bi şekil sonucu belirler ne de olsa 0-1 standart oldu ezeli rekabette ...
**********
En başından beri kaptanlığına karşı olduğum Arda Turan.
Dün akşam maç sonrası , taraftarlarla girdiği polemikte, Galatasaray kaptanlığına yakışmayan hareketleriyle yine ön plandaydı. Karşında büyük umutlarla maça gelmiş, yine hayal kırıklığı yaşamış gurbetçi taraftarlara sen "Galatasaray Kaptanı" olarak teselli etmen gerekirken, mahallenin bıçkın delikanlısı gibi üzerlerine yürümen, Sabri ile birlikte terbiyesiz hareketlerde bulunman Galatasarayımıza zarar veriyor.

Arda yetenekli olabilir, gelecek vadediyor olabilir, alt yapıdan yetişmiştir AMA önce Metin Oktay'ın , Hakan Şükür'ün Tugay Kerimoğlu'nun taşıdığı o kaptanlık bandına layık hareket etmelidir.
Arda, gün geçtikçe Emre Belözoğlu'na benziyor, varsa talibi buyursun ama gördük ki bırakın resmi bir başvuruyu Arda ile ilgli yabancı basında ciddi bir transfer haberi bile yer almadı.

Bazıları Arda'yı poh pohlamaya devam etsi. Kadıköy'de Fener yine koyunca , arabesk tezahüratlarla "Bizim Takım Elele ..." yapar geçersiniz, nede olsa alıştık ...
**********
Son sözümde Galatasaray yönetimine. Transfer de halen tık yok. Cana daha ahzırlık maçında bu sezon en az 5-6 kırmızı kart yiyeceğinin sinyalini verdi. Pino desen kapalı kutu geçmişinde sakatlıklar var ... Kewell tepki çekmemek için mecburen takımda tutulmuş.

15 Ağustos'ta forvetli ve santraforlu bir Galatasaray izlemek dileğiyle ..

İkinci dileğimde Fenerbahçe'den en az 1 maç gol yemeyecek bir kaleci transfer edebilmek ...

15 Temmuz 2010 Perşembe

Beşiktaş Tribünleri Futbolu Hatırlattı



Geçen sezon Galatasaray sezonu erken açmış ve fırtına gibi bir başlangıç yapmıştı. Bu sezon ise sıra Beşiktaş'ta. İlk ciddi rakibinin oyuncularının manav -kasap - fırıncı karması olduğu düşünülürse hazırlık maçında öteye gitmeyeceği belli olan 2 mücadele bizi bekliyordu.


İstatistiklere bakıldığında 26 korner, bol bol kaleyi bulan şut, topa sahip olmada Beşiktaş'ın üstünlüğü vs rakibe göre çok doğal, burada tek sorun var 26 korner atıp hiçbirini gole çevirememek !


Maçın benim için tek güzelliği Dünya Kupası maçlarında unutttuğum tribün tezahüratlarını yeniden duymaktı. Galatasaray taraftarı olarak arada bizede dokunan tezahüratlar gelsede tribünlerin coşkusu, Guiness'e gelin desibel rekorunu yine kırılım panakrları vs gecenin güzellikleriydi.


Oyunculara bakarsak :


Erhan Güven : Formayı Ekrem'den alamaz

İbrahim Toraman : Defansta önemli maçlarda Beşiktaş'ı yakabilir

Deli İbrahim : Bu sıcakta halen koşuyor, kızıyor takımını ateşliyor ...


Tabata : Ne işe yarar halenbelli değil

Delgado : Tabata kadar bile oynamadı zayıf rakip karşısında, maç eksiğinden mi böyleydi yoksa transferde kim gidecek belirsizliğinden mi?

Bobo : Zayıf rakibi karşısında bitirici vuruşlar yapamadı, defansı yıpratamadı. Nobre kısa sürede daha net pozisyon üretti ve Bobo'nun pasında golü buldu.


Q7 : Penaltı atışı sırasıdna ortam basket arenalara döndü ama sonuç hayal kırıklığı oldu. Ayağına çok halkim, kasap-manavı rahat geçiyor, kapalı Anadolu takımlaır karşısında izlemeden detay yorum yok ...


8 Temmuz 2010 Perşembe

Arama Ağı Dönüşüm Hunileri - Search Funnels


Şu ana kadar Dönüşüm Optimizasyonunda sahip olduğumuz veriler, son tıklanan anahtar kelimeye ait dönüşümlerdi. Bu yeni raporlama hizmeti ile reklamverenler son tıklamadan önce, huninin üst tarafındaki anahtar kelimelerin dönüşümleri nasıl desteklediğiyle ilgili verileri analiz edebilecekler. Bu araçta raporlanan dönüşümler, AdWords Dönüşüm İzleme etiketi tarafından izlenmekte veya Analytics ile AdWords hesapları bağlandıktan sonra Analytics’ten aktarılmaktadır.
Arama Ağı Dönüşüm Hunileri, dönüşüm sağlayan müşteriler için arama ağı reklamı gösterimleri ve tıklamalarının tamamını izler. Her bir anahtar kelimenin dönüşüm gerçekleştirmeden önce desteklendiği diğer anahtar kelimeler ya da o anahtar kelimenin desteklediği diğer kelimeleri ölçümleyerek, kullanıcılara dönüşüm ile sonuçlanan en iyi yolu, ilk ve son tıklama analizleri gibi detaylı bilgiler sunmaktadır.
Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi Arama Ağı Dönüşüm Hunileri, dönüşüm öncesinde müşteriler tarafından tıklanan anahtar kelimeler dizisini ölçümlediği gibi, farklı anahtar kelimelerden oluşan dönüşüm yollarını ve müşterilerin anahtar kelimeler arasında nasıl geçiş yaptığını görme imkanı da sunmaktadır.



Arama Ağı Dönüşüm Hunileri, Her bir dönüşüm için müşterinin arama ağı reklamı geçmişini izleyerek; ilk tıklama ve son tıklama analizi, destek tıklamaları, destek gösterimleri ve desteklenen dönüşümler gbi kapsamlı raporlamaları içermektedir.

Kaynak : http://blog.moreclick.com

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Ben Senin Müşterinim



Tüketici davranışları değişiyor ve markaların standart pazarlama stratejileri bu değişime ayak uydurabilmek için yeni baştan yaratılmaya çalışılıyor.

İşte günümüz müşterilerinden bir kaç cümle :


"Senin bana olan ihtiyacın, benim sana olan ihtiyacımdan daha fazla"


"Doğru çözümü bulmama gerçekten yardım edebilirsen daha fazlasını bile seve seve öderim"


"Internette gördüğüm şeyin mağazalarında da bulunmasını , telefonla da erişilebilir olmasını istiyorum. Ve eğer hoşuma gitmezse sana ait herhangi bir yere getirip iade edebilmeyi."


"Eğer dilediğim kitap ya da müzik 24 saat içinde kapıma getirilebiliyorsa, neden yeni bir arabayı, yeni bir çamaşır makinesini ya da yeni bir evi de bu kadar çabuk beklemeyeyim?"


"Bana bir birey olarak iyi davran ki bütün arkadaşlarıma senin ne kadar iyi olduğunu anlatayım."


"Dürüst olmam gerekirse, bazen beni şaşrtman hoşuma gider"


"Sadece benim dünyamı görmen gerekiyor. Dışarıdan içeriye iş yapmak gerekiyor. İçeriden dışarıya değil."

4 Temmuz 2010 Pazar

Kadın Tüketicilerin Kalbine Ulaşmanın Yolları



Markanızın başarılı olması için kadınlarla iletişim kurmaya yarayacak, bazı başlıklar:


1. Gülümseyin

2. Hoşlanacağı bir şey bulun

3. Öğrenmesi , değerlendirmesi ve karar vermesi için yeterli alan bırakın.

4. Satış sürecine insaniyet katın.

5. Basit iletişimler kurun - kadınların dilinden konuşun

6. Ona saygınızı gönderin

7. Kadınların gerçekliğe sarıldığını unutmayın

8. Sorun, Dinleyin, Eğleme Geçin

9. Asla stresi reddetme hatasına düşmeyin


Kaynak : Mary Lou Quinlan - Kadınlara Pazarlama