29 Haziran 2010 Salı

Galatasaray'da Transfer Haberleri



Başlığa bakınca , yine bir balon haber mi yoksa Yeşilköy'e sürpriz bir isim mi geliyor diyeceksiniz. Cevabımsa hiçbiri ...


Geçen sezon Ada'dan gelen isimler tribünleri hareketlendirmiş ama iş top oynamaya gelince Neill hariç büyük hayal kırıklığı yaşanmıştı.


Ligde isteneni veremeyen ve Dünya Kupasındaki oyunuyla ilgisi olmayan bir Elano, ilk maçlarda tribünlerin sevgilisi olup sonra Dünya Kupasındaki gibi futbol dışı hareketlerle gündeme gelen Keita, İstanbul'a tatilemi geldiği belli olmayan Jo the Avarel , ...


Yeni sezon başlamadan gerekli dersi aldığını düşünüyordum Galatasaray yönetiminin ama Temmuz ayına girmek üzereyken gelenelri değil gidenelri izliyoruz.


Galatasaray için zayıf oldugunu düşündüğüm Uğur'a ise alacağı ile ilgili yapılan davranış Galatasaray alt yapısından bir oyuncuya yapılacak en büyük ayıptır !

Elin yabancısını oynatmadan parasını yatıran yöneticiler, kendi öz evladımız giderken birde üstüne alacağını kesiyor, tam bir özel şirket davranışı : Ruh Yok, Duygu Yok ne de olsa Profesyonel bir Şirket Galatasaray !


Transfere döneek olursak :

1. Halen iyi bir kalecimiz yok ? Ufukla idare edeceksek UEFA Kupası'nda turu falan unutalım, Kadıköy'deki maçı izlemeyelim bile ...

2. Sağ Bek :Yine Sabri'ye sabredicez, ama sakatlanırsa ne olacak Ali Turan mı alternatif?

3. Stoper : Servet belirsiz, Emre Güngör'den kurtulduk, Gökhan Zan müzmin sakat. Neill'ın yanında kim oyanyacak Hakan Baltta mı? Hızlı ve hareketli defanslar bizi hallaç pamuğuna çevirir ...

4. Ön Libero : Yıllardır buraya adam arıyoruz. Fleurquin bile iş yaptı bu takımda biz halen arayalım ...

Forvet : Baros'un yanına ve arkasına bir alternatif halen yok. Mehmet Batdal tecrübesiz. UEFA maçlarında bolbol kart gören Baros yokken kim takımı sırtlayacak, sakın Kewell demeyin !


Bu sene Beşiktaş zaaflarını kapatan transferler yapıyor. Bursaspor bizim alamadığımız Insua'yı getiriyor, bizse halen bekliyoruz bakalım piyangodan kimler çıkacak ?


Arena'ya kombine satmayı hedefleyen takımın kadrosu bu olacaksa , bol bol koltuk olacak ısıtılmayı bekleyen ...


Haydi Adnan Bey icraat lütfen ...

27 Haziran 2010 Pazar

Hakem Hataları

Bu sezon UEFA Kupası'nda A.Madrid'e elenişimizdeki hakem hatasını ve Caner'in gördüğü saçma kırmızı kartı halen unutamazken, FIFA'nın en büyük organizasyonundaki hakem hatalarını gördükçe, Türk veya yabancı bir kaç istisna hariç tüm hakemelrin formsuz veya günümüz futbolu için yetersiz olduğunu düşünmeye başladım.

Brezilya - Fildişi maçında kontrolü kaybeden hakem örneğinden, Şili'yi anlamsız bir şekilde 10 kiş bırakan hakeme ve son olarakta İngiltere'nin bal gibi golünü görmeyen hakemlere baktığımızda güzel giden maçların tadını hakem triosunun kaçırdığını görüyoruz.

Umarım kalan maçlarda skoru etkileyecek hatalar yapılmaz ....

19 Haziran 2010 Cumartesi

YETER! GERÇEK OPERASYON NE ZAMAN?

ARTIK YETER DİYORUZ. Dünyanın hangi ülkesinde vatan evlatları bu şekilde pusuya düşürülüp öldürülüyor. Ya uykularında puştca saldırılıyorlar ya da hain mayın tuzaklarının kurbanı oluyorlar.

İsrail bir askeri ölünce ortalığı yıkıp döküyor, bizse onlarca şehit vermemize rağmen tık yok.

Yurdumun gençleri ölüyor, yaralanıyor, sakat kalıyor ama sadece klasik basın açıklamaları ve haberlerde son dakika görüntüleri, o kadar ...

Türk Silahlı Kuvvetlerinin diplomalı kurmayları ne yapar, Subaylarımız ne işle meşguldür ? Erlerimiz şehit düşerken onlar ne yaparlar güvenlikli lojmanlarında ???

F16 larla boş dağları dövüp sonra toplasan 3 terörist öldürüldü gibi komik haberlerin yayınlanması artık hiç bir Türk vatandaşında sabır bırakmamıştır ...

Eğer ki biz bağımsız TÜRKİYE CUMHURİYETİ isek,

Eğer ki bizler Mustafa Kemal'in evlatları isek,

Siktiğimin ülkelerinden izin almadan tam teşekkülü çözüm hareketi yapmamızı istiyorum.

Her zamanki gibi :
Birkaç günlüğüne 200 askerle sınırı geçip,
Uçaklarla çoktan boşaltılmış barakaları vuracaksak,
Hükümette her yönetimin yaptığı gibi standart metinleri ajanslara okuyacaksa,

BU ÜLKE BAĞIMSIZ DEĞİLDİR ...

TSK, Türk halkının güvenini kazanmak istiyorsa artık açılım operasyonu mu yapar çekiç operasyonumu yapar , bu işi meşru müdafaa kuralları çerçevesinde kökünden çözümler.

Zar zor ödediğimiz vergilerde gereksiz yere savunma ve silah harcamaları yerine eğitim ve sağlık için harcanabilir ...